Natuursteen tegels

De mooiste batuursteen tegels koop je bij Tegels in Huis

Natuursteen tegels zijn de perfecte oplossing voor een duurzame tegel die perfect bij je interieur past. Natuursteen is zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Dit natuurproduct is afkomstig uit steengroeven vanuit alle hoeken van de wereld, waardoor er vele soorten natuursteen tegels bestaan. Niet alleen de keuze, maar ook de toepassingen van natuursteen tegels zijn zo goed als onbeperkt. Hun afmetingen variëren van kleine mozaïek tegels tot grote tegels die elke ruimte een stijlvolle uitstraling geven.

Filter

Wat is natuursteen?

Natuursteen bestaat uit gevormd gestold magma (stollingsgesteente) of formaties (kalksteen). Door een eeuwenlang natuurlijk proces werd natuursteen onder hoge druk versteend. Over de hele wereld wordt natuursteen gewonnen. In onze regio zijn dat vooral witte en donkere kalksteensoorten, zoals Gobertange, Arduin of Belgische hardsteen, leisteen en zwart marmer.

Soorten natuurstenen tegels

De geologische structuur van onze aardbodem varieert over de hele wereld. Dat leidt tot vele variaties natuursteen tegels. De bekendste natuursteensoorten zijn ongetwijfeld kalksteen, leisteen, graniet, marmer, kwartsiet, gneis en travertijn. Deze variëren in kleur van wit tot donkerzwart en kunnen bont, massief of getextureerd zijn. Het oppervlak van natuursteen kan op verschillende manieren worden bewerkt, met als resultaat een hoogglans, mat of ruw oppervlak. Bekende verwerkingsmethoden zijn verzoeten (matglans), vlam (vlam patroon), schuren (ruw oppervlak) en polijsten (hoogglans).

Natuurstenen tegels uit graniet

Graniet betreft een stollingsgesteente, en bestaat uit hard, gestold magma. Daardoor is graniet bestand tegen zuren, is kras- en slijtvast en is zowel geschikt voor binnen als buiten. Marmer is vooral verkrijgbaar een groot aantal grijstinten maar ook in het zwart, blauw- en roodtinten. Het is tegelijk één van de duurste en slijtvaste soorten natuursteen. Een natuursteen vloer vraagt weinig of geen onderhoud.

Belgisch hardsteen

Dit type kalksteen wordt gevormd uit verschillende sediment- of afzettingslagen die gedurende miljoenen jaren onder hoge druk zijn samengeperst. Hardsteen heeft een grijsblauwe uitstraling en kenmerkt zich door zijn bijzondere patroon, het resultaat van fossiele resten in het gesteente. Hardsteen wordt vooral gewonnen in Europa en in Azië. Bekende soorten hardsteen zijn vooral Belgische arduin, Indiase arduin, Chinese arduin en Vietnamese arduin. Het is een ongekend populaire variëteit, die naast vloeren ook wordt gebruikt voor het aanleggen van terrassen, werkbladen, vensterbanken, decoratieve elementen, kerken, monumenten en andere gebouwen.

Tegels uit leisteen

Leisteen bestaat uit meerdere kleilagen, wat het risico op slijtage vergroot. Soms breken deze dunne kleilagen namelijk af. Leisteen wordt vooral gevormd  en wordt vooral gevormd in bergachtige regio’s. We gebruiken deze leisteen tegels vooral als dak-, gevel en vloerbedekking. Natuursteen vloertegels hebben een bijzondere glans en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals groen, okergeel, grijs, bruin en zwart. Bij normaal gebruik is dit meestal geen probleem, integendeel. Het onderstreept het natuurlijke karakter van leisteen, van nature goedkoper dan andere soorten natuursteen.

Natuursteen vloertegels in marmer

Marmer of gekristalliseerde kalksteen is een soort natuursteen stijlvolle uitstraling. Sinds de oudheid wordt marmer gebruikt voor vloeren, trappen, wanden, wastafels en gevels. Ondanks zijn hardheid, laat een marmer vloer zich toch makkelijk bewerken (polijsten). Je hebt daarbij de keuze tussen hoog- en matglans. Je kunt marmer zowel borstelen als branden. Dat heeft een marmeren vloer zijn typisch verweerd effect of een vlammenpatroon. Natuursteen vloertegels van marmer zijn makkelijk te reinigen, als je tenminste oppast met zuren, chemicaliën en andere agressieve schoonmaakmiddelen.

Voordelen natuursteen tegel

  • Puur natuurproduct.
  • Ruime keuze in kleuren en motieven.
  • Geen enkele vloertegel uit natuursteen is dezelfde.
  • Geschikt voor binnen en buiten.
  • Een vloer uit natuursteen is duurzaam en gaat vaak levenslang mee.

Alternatief voor een natuurstenen vloer

Natuursteen tegels zijn niet de meest goedkope tegels. Wil je toch de luxueuze uitstraling van een natuursteen vloer, maar is je budget daarvoor ontoereikend? Dan zijn keramische tegels een uitstekend alternatief. Ze zijn nog nauwelijks van natuursteen te onderscheiden maar zijn wel veel goedkoper. Keramische tegels hebben geen natuurlijke uitstraling, maar hebben wel een grote uniformiteit.

Onderhoud natuursteen vloer

Je beschermt je natuursteen vloer met een speciale beschermlaag. Die is vooral nuttig bij lichte vloeren en tegels met een ruw oppervlak. Vergeleken met wax of zee, bieden beschermende coatings of impregneermiddelen het voordeel dat je ze maar eenmaal moet aanbrengen.  Andere onderhoudstips voor de lange levensduur van je natuursteen vloer:

  • Veeg je vloer regelmatig schoon met een zachte borstel.
  • Gebruik altijd je aangepaste parketborstel tijdens het stofzuigen.
  • Verwijder vlekken altijd zo snel mogelijk met een neutraal (pH 7) en zacht schoonmaakmiddel (geen zure of alkalische middelen) en water. Vooral bij marmeren en andere kalkstenen vloeren is dit nodig. Zuren tasten namelijk natuursteen aan. Wanneer je je natuursteen vloer reinigt met zeep, gebruik er dan nooit teveel van. Dat laat namelijk een vettige laag achter.

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur mogelijk

Fysiek winkelplezier

Ruim 4.500m²

Hoge beoordeling

Klanten waarderen ons met een 9.2

Veilig betalen

Via iDeal, Bancontact & creditcard

You've just added this product to the cart: