Gewijzigde openingstijden: Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) zijn alle vestigingen tussen 10:00 en 16:00 uur geopend.

Friese witjes

Friese witjes kopen?

Hollandse Friese witjes zijn zowel vierkant als rechthoekig te krijgen, telkens met vaste afmetingen en een ongelijk oppervlak. Dat maakt elk wandtegeltje uniek. De lichtweerkaatsing zorgt voor een exclusief effect. Je hebt de keuze tussen witjes met rechte en ‘verouderde’ randen. Friese witjes bestel je eenvoudig en snel op Tegelsinhuis.nl

Filter

Friese witjes

Fries wit is een oud-Hollands product. Ze werden oorspronkelijk volledig handgemaakt. Deze mooie en typisch Hollandse tegels hebben vaste afmetingen van 13×13 centimeter.

Ze zijn nog altijd even populair. Ze hebben twee spijkergaatjes of bakvlekken in de hoeken. De tegels zijn gemaakt van klei volgens een oud recept. Voor ze op maat worden gesneden, worden deze tegels eerst gedroogd. Daarna worden ze geglazuurd en twee keer gebakken, waardoor er verschillende kleurnuances ontstaan.

Friese witjes in alle kleuren

Tegenwoordig zijn Friese witjes lang niet meer uitsluitend wit. Ze zijn nu verkrijgbaar in meerdere (populaire) kleuren. Een behandeling met wit tinglazuur geeft de Friese witjes hun unieke uitstraling.

Tinten Fries wit kunnen verschillen van oorspronkelijk tot hedendaags, van blauw tot roze, van helderwit tot donkergrijs.

Je kunt kiezen uit kleurrijke mixen zoals ivoor, klassiek en witte mixen. We zien nu meer en meer zwarte, (olijf)groene, crème, blauwe en grijze ‘witjes’.

Zo is er altijd wel een Fries ‘witje’ dat bij je interieur past, gaand van rustiek tot eigentijds. Met deze authentieke tegels tover je je keuken en badkamer, toilet of keuken om tot een unieke ruimte. Maar ook aan je entreehal geven ze een unieke sfeer.

Beschilderde witjes in een modern interieur

Maar ook in strakke en hedendaagse keukens, badkamers of toilet, doen beschilderde Friese witjes het nog altijd verbluffend goed. Een strakke en contrasterende wit-zwarte keuken krijgt met deze beschilderde tegels een speels accent. Het zijn de klassieke Delftse blauwe randen die je moderne keuken een ‘spannend’ effect geeft.

Beschilderde tegeltableaus in een landelijke keuken

De Friese witjes worden ondertussen al eeuwenlang beschilderd. Vooral allerlei plattelandse taferelen zijn bijzonder populair. Vroeger zagen we deze beschilderde witje vooral in onze boerderijen.

De tegels werden beschilderd van zodra ze gebakken waren. Dit gebeurt nu nog steeds op dezelfde authentieke manier. Vooral boerderijdieren en landbouwactiviteiten werden in alle mogelijke variaties veel variaties afgebeeld. Gezellige en landelijke taferelen, die uitstekend tegen je keukenwand passen.

Maar ook in je badkamer, douche, in je toilet of in je landelijk interieur doen deze taferelen het nog altijd uitstekend. Ze geven aan je woning een aangename, gezellige en ontspannen sfeer. Vooral in oude boerderijen benadrukken de nostalgische sfeer van.

Friese witjes in je badkamer en toilet

Friese witjes zijn vooral populair als badkamertegelkeukentegel en in toiletten. Dat hebben ze dan vooral te danken aan hun handige formaat. En dan hadden we het nog niet over de zogenaamde crackle whites of de craquelé witjes.

Die vertonen kleine scheurtjes in hun glazuur, waardoor het lijkt alsof ze al een heel leven achter zich hebben. Zelfs als ze vers uit de fabriek komen.

Door hun ideale formaat wordt Hollands wit vaak gebruikt in onze badkamers en douches en als spatwand in onze keuken of als decoratie in onze toiletten.

Friese witjes combineren

Friese witjes zorgen voor een originele uitstraling in elk interieur, maar zeker in je badkamer, keuken of toilet. Er wordt steeds meer gekozen voor één muur of wand te met de Hollandse witjes, en voor andere muren een andere, contrasterende tegel uit te kiezen.

Onderhoud Friese witjes

Om zo lang mogelijk van dé trots van Nederland te kunnen genieten, moet je zeker niet veel tijd besteden aan hun onderhoud. Deze witjes zijn namelijk opvallend onderhoudsvriendelijk.

Regelmatig schoonmaken met lauw water en een zachte microvezeldoek volstaat. Voor je begint met voegen, kun je populaire craquelé witjes inwrijven met as van je open haard of van een andere verbrandingsbron.

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur mogelijk

Fysiek winkelplezier

Ruim 4.500m²

Hoge beoordeling

Klanten waarderen ons met een 9.2

Veilig betalen

Via iDeal, Bancontact & creditcard

You've just added this product to the cart: