Mozaiek tegels

Mozaïek tegels en keramische mozaïek tegels direct uit voorraad leverbaar

Op zoek naar mozaïek tegels voor uw badkamer, keuken of toilet? Tegels in Huis heeft het grootste aanbod mozaiek tegels van Nederland. Glasmozaïek is een duurzaam materiaal dat sfeer in uw ruime creëert. Een chic product dat geschikt is voor vele toepassingen. Van klassiek tot modern, voor ieder wat wils tegen betaalbare prijzen.

Filters

Mozaïek tegels kopen?

Mozaïek tegels bestaan ​​uit kleine stukjes glas in verschillende kleuren, maten en soorten. Ze worden gebruikt in alle mogelijke combinaties Ze worden voornamelijk gebruikt in keukens of als badkamertegels. Daardoor kunnen ze haast eindelijk gecombineerd worden. Door het brede scala aan mogelijkheden is het kiezen van de juiste mozaïektegel niet eenvoudig. Waar moet je zeker op letten bij het kiezen van de juiste mozaïektegels en hoe kun je ze zelf plaatsen?

Soorten mozaïek tegels

Mozaïek tegels zijn er dus in heel wat vormen en materialen. De meeste mozaïeken zijn gemaakt van kleine, platte, meestal vierkante stukjes glas of steen. Kiezelmozaïeken worden veel gebruikt bij ronde vormen in vloermozaïeken. Veel gebruikte materialen voor het vervaardigen van dit soort wand- en vloertegels zijn ongetwijfeld glas, aluminium, roestvrij staal, natuursteen en een combinatie van materialen. Als je op zoek bent naar een speciaal soort tegel, zou je ook eens kunnen kijken bij onze Marokkaanse tegels of Portugese tegels.

Glas mozaïek

Glas mozaïek wordt vaak geplaatst in vochtige zoals in keukens en badkamers, maar ook in sauna’s, spa’s en zwembaden. Ze vragen weinig onderhoud, weerstaan uitstekend tegen slijtage slijtvast en vallen op door hun prachtige en heldere kleuren en kleurcombinaties.

Mozaïek tegels in Roestvrij staal (RVS) en aluminium

Roestvrij staal en aluminium zijn twee andere en veel gebruikte materialen voor mozaïektegels. Beide materialen worden vooral gebruikt bij mozaiek wandtegels. Ze zorgen in de eerste plaats voor een stijlvolle en modieuze look. Mozaïek tegels uit roestvrij staal en aluminium zijn opvallend onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Dat maakt hen vooral geschikt als wandtegels voor je keuken of badkamer waar het smaakvol combineren met je kranen en ander badkamermeubilair.

Natuursteen mozaïek

Natuursteen zoals marmer, leisteen en graniet zijn populair als materiaal voor mozaïek tegels. Naast hun unieke uitstraling zijn ze ook opvallend duurzaam. Met een minimum aan onderhoud gaan ze vaak levenslang mee. Mozaïek tegels worden zowel gebruikt in je woonkamer als in je keuken en je badkamer, in de keuken of woonkamer, maar ook in de badkamer.

Gemengde mozaïek

Denk hierbij aan de combinatie van roestvrij staal (rvs) met glas en prints. RVS en aluminium worden veel gebruikt in druk bezochte plaatsen zoals, cafés, bars, restaurants en exclusieve winkels. Deze materialen zorgen namelijk voor een strak en uniek uiterlijk. Met hun hoge krasgevoeligheid zijn RVS en aluminium minder geschikt als vloertegels.

Het plaatsen van mozaïek tegels

Mozaïek tegels laten zich makkelijk bewerken en zijn dus eenvoudig te plaatsen. Met dit eenvoudige stappenplan is het plaatsen van mozaïek tegels bijna kinderspel:

 • Zorg voor een schone, vlakke en droge ondergrond zonder oneffenheden.
 • Behandel de ondergrond met een voorstrijkmiddel. Dat garandeert een hechting tussen lijm en ondergrond.
 • Met een legplan bekom je het mooiste resultaat. Leg de tegels uit over de volledige vloerbreedte. Om eventuele kleurverschillen op te vangen, mix je best tegels uit meerdere dozen. Dat is vooral belangrijk bij tegels uit natuursteen.
 • Bepaal je startpunt. Bestaande wanden zijn zelden recht.
 • Breng de tegellijm aan met een speciale lijmkam, en gebruik niet teveel lijm in één keer. Zo voorkom je dat de lijm opdroogt en de tegels minder goed hechten.
 • Plaats de tegels en druk deze stevig aan. Verwijder het teveel aan lijm met een vochtige spons. Mozaiek matjes zijn eenvoudig op maat te knippen. Mozaïek tegels snij je best met een tegelsnijder met diamantschijf.
 • Daarna kun je starten met het voegen van je tegels.

Onderhoud mozaïek tegels

Mozaïek tegels zijn duurzaam. Met een regelmatig en aangepast onderhoud heb je er jarenlang plezier van. Glazen tegels maak je best schoon met een schoonmaakmiddel met een minimale pH-waarde van 7, zonder zure, bijtende of agressieve stoffen. Schoonmaakmiddelen met een lagere pH-waarden kunnen je voegen aantasten en op langere termijn lekken veroorzaken. Om krassen op je mozaïek tegels te voorkomen, gebruik je best een spons of een zachte doek. Pas ook op met ‘wonderdoekjes’. Tegels uit roestvrij staal of aluminium zijn het gevoeligst aan krassen.

Voordelen van mozaïek tegels

Vergeleken met andere materialen, zorgen deze mozaïektegels voor heel wat voordelen:

 • Met een maximale dikte van amper vier millimeter zijn deze mozaïektegels opvallend dun. Mozaïek is dus zeker geschikt om over andere ondergronden, zoals oude tegels, heen te leggen. Bij het gebruik van dit soort tegels hoef je meestal geen deuren in te korten of drempels te verlagen.
 • Zowel mozaïek en mozaiek matjes zijn samengesteld uit kleine stukjes materiaal. Ze zijn daardoor uitstekend geschikt voor  het betegelen van ronde vormen, zoals bij een rond bad, ronde douchewand  ronde badkamermeubels.
 • Terwijl keramische tegels uit één kleur bestaan, bij glas mozaïek zijn meerdere kleuren per tegel mogelijk. 
 • De vele voegen bij mozaïek tegels veroorzaken een antislipeffect. Dat is vooral handig in vochtige ruimtes zoals je badkamer.
 • Mozaïek heeft oneindig veel mogelijkheden, zowel wat kleuren, resultaten als motieven betreft.

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur mogelijk

Fysiek winkelplezier

Ruim 4.500m²

Hoge beoordeling

Klanten waarderen ons met een 9.2

Veilig betalen

Via iDeal, Bancontact & creditcard

You've just added this product to the cart: